{ LIFESTYLE }
22 May 2020
【另類放閃】孫耀威
520轉帳老婆「5201314元」 二人「愛的故事」勁sweet!

近年主力在內地發展事業嘅男歌手孫耀威,與女子組合「女生宿舍」嘅太太陳美詩(Macy),並於2017年在美國祕婚後,不時在網上高調放閃!日前適逢「520」,佢就係微博post留言,「今天我轉了5,201,314给她了!」,仲tag咗太太,引起不少網友討論!




孫耀威post出嘅照片中,見到佢轉帳人民幣「5201314元」俾太太,而Macy見到後亦有share,更幽默回應「直接把卡給我就好了~」。呢個另類放閃,唔知會唔會有男士仿效呢?!





同樣都係「中大高材生」出身嘅孫耀威同Macy,從2008年拍拖,雖然外界一度不看好呢段戀情,但他們陪伴對方走過事業的高山低谷,愛情長跑到2017年於美國秘密註冊結婚。


早年,孫耀威為了老婆更一度與TVB鬧翻,事緣Macy在2011年到日本為TVB拍攝旅遊節目期間,不幸遇上車禍,當時Macy差點碌下山送命,幸好最後平安無事。

但男友孫耀威心痛女友受傷,在微博炮轟TVB表示十分不滿TVB刻薄安排,指女友不諳駕駛但TVB製作人員依然叫她做司機,更爆出TVB迫女藝人與男工作人員使用同一間酒店房,成為當年一時熱話。


News
Feature
Blog
02 Oct 2020
Load more
 
NOTIFICATION